Fönsterputs och rengöring

Vi på SafeReach utför varje år många fönsterputs-jobb via Rope Access-klättring. Våra yrkesklättrare kommer lätt åt på platser som andra har svårt att nå. För att kunna erbjuda de mest prisvärda och praktiska lösningarna för våra kunder har vi upparbetat ett gott samarbete med en duktig städfirma som utför fönsterputs som nås från marken.

Två Rope Access tekniker putsar fönster på en fasad i Stockholm

SafeReach erbjuder olika typer av fönsterputs

Yrkesklättrarna på SafeReach har lång erfarenhet inom fönsterputs hängandes från rep. Vi utför både underhållsfönsterputs och fönsterputs i samband med bygg-städ. Våra reparbetare utför fönsterputs på atriumgårdars glastak, både in- och utvändigt. Därtill har vi erfarenhet av olika typer av smuts och fläckar på fönsterrutor.

Vi behärskar olika sorters fönsterputs-metoder, t.ex. traditionell fönsterputs och fönsterputs med ultrarent vatten. Vi väljer fönsterputs-metod utefter kundens önskemål och i enlighet med vad som uppnår önskat resultat på det mest kostnadseffektiva sättet.   

Reparbetare hänger på glasvägg.

Kostnadsbesparande samarbeten med duktig städ-firma

På SafeReach står kunden i fokus. Vi vill leverera den smidigaste och mest kostnadseffektiva lösningen till våra kunder.

Ofta kan en del av våra kunders fönster putsas av ’vanlig’ städpersonal från marken eller via skylift. Vanlig städpersonal kan ofta hålla lägre priser, så för våra kunder är det fördelaktigt om vanliga städare utför den del av fönsterputsen som de når, och att reparbetarna från SafeReach putsar de fönster som städarna inte når. För att kunna erbjuda kostnadseffektiva lösningar har vi upparbetat ett långsiktigt samarbete med en duktig städfirma.

Om vanlig städpersonal utför en del av fönsterna på en fasad och reparbetare andra fönster på samma fasad uppstår en ’skarv’ mellan de två arbetslagen. På grund av vårt goda samarbete med städfirman ser vi till att inget missas i ’skarven’.

Vi tycker om innovation och moderna arbetsmetoder

Vi är vana att använda de senaste rengöringsprodukterna för fönsterputs och att anpassa vårt arbete utefter kundens önskemål. Många kunder vill t.ex. att vi använder miljövänliga produkter.

På SafeReach vill vi ligga i framkant vad gäller tekniken och moderna arbetsmetoder. Därför håller vi oss uppdaterade kring vilka nya sädprodukter och metoder som finns på marknaden, bland annat genom att gå på mässan Clean & Facility.

Vi jobbar bland annat med ultrarent vatten som är en fönsterputs-metod som gör arbetet effektivare i vissa situationer.

Två arbetande reptekniker hänger på en fasad.

Fokus på effektivitet och smarta arbetsrutiner i vårt arbete

Över åren har vi utvecklat metoder och interna rutiner för att jobba effektivt som ett team. Som en följd av det utför vi fönsterputs snabbt och effektivt via Rope Access-klättring.

För att utföra fönsterputs-jobb via Rope Access kan vi behöva ordna tillgång till el och vatten, spärra av gångstråk under oss samt informera hushåll och verksamheter i anslutning till arbetsplatserna.

Vi har god vana och interna rutiner för att lösa allt runt själva reparbetet. Därtill har vi goda referenser från tidigare kunder.

Kvinna utför fönsterputs via reparbete

Andra rengöringstjänster vi på SafeReach erbjuder

Rengöring av tak och fasader är en viktig del i att förlänga dessas livslängd och vi på SafeReach har stor vana inom detta område. Vi utför andra typer av rengöringsjobb förutom fönsterputs, t.ex. hög- och lågtryckstvätt, mekanisk rengöring, hetvattentvätt, tvätt med ultrarent vatten och rengöring med Grön Fri.

Rengöringen anpassas efter nedsmutsningsgraden, vilken typ av smuts som ska elimineras och vilket ytskiktet är.

Det lönar sig ofta att rengöra andra delar av byggnaderna samtidigt som man utför fönsterputs, vilket våra kunder ofta vill att vi gör när vi ändå är på de svårtillgängliga platserna.

En man putsar fönster med fallskydd från Safereach

Låt oss räkna på ditt projekt!

När ska projektet utföras?

Vad våra kunder säger

SafeReach utförde fönsterputsen på våning 10-14 snabbt och effektivt. Vi kommer definitivt anlita dem igen.

– Adib Kakar, Platschef Veidekke Sverige

Vi på NCE jobbar ofta i krävande miljöer. Därför är säkerhet prio nummer ett för oss när vi planerar våra jobb. Eftersom SafeReach har samma höga säkerhetsfokus tar vi alltid hjälp av dem.

– Dan Björkskog, VD NCE Finland

Klättrarna från SafeReach kom ut och löste vår lilla kris redan dagen efter vi ringde. Allt pappersarbete var på plats och säkerheten i topp. Därför rekommenderar vi SafeReach.

– Per Gustafsson, Underhållsingenjör Stockholm Exergi

Projektledaren på SafeReach löste de utmaningar som dök upp under arbetets gång. Därför vi kunde fokusera på annat.

– Håkan Forsell, VD Byggmontage Forsell AB