Industri­klättrare i Södertälje

SafeReach är ett pålitligt företag som utför högkvalitativa industriklättringsinspektioner i Södertälje. Vi har ett team av erfarna reparbetare som är specialiserade på att arbeta i trånga utrymmen och på svåråtkomliga platser, inklusive industriella fasader.

Att anlita SafeReach för dina inspektionsbehov i Södertälje har många fördelar. Våra reparbetare kan utföra noggranna inspektioner och hållfasthetstester på olika material. Dessutom kan mindre skador repareras eller säkras direkt på plats för att minska risken för person- eller egendomsskador.

IMG_6651

Vi utför olika typer av inspektion via industriklättring i Södertälje

SafeReach har lång erfarenhet av att utföra analyser av slitage och materialkvalitet på olika industriella och infrastrukturella konstruktioner i Södertälje. Våra kunder efterfrågar ofta inspektion och dokumentation av betong, stål, färg och andra material på byggnader, skorstenar, pannor, silos, broar och liknande konstruktioner.

Våra industriklättrare är experter på att använda avancerad utrustning för att utföra olika typer av mätningar och analyser. Vi kan exempelvis mäta tjockleken eller fuktnivån på färg, använda värmekameror för att utföra termografi och utvärdera isoleringen runt pannor eller värmeinstallationer. Dessutom kan vi söka efter eventuella läckor i dolda vatteninstallationer och använda ultraljudsmätare för att övervaka vattenflöden.

SafeReachs industriklättrare kan även kartlägga och mäta karbonatiseringsdjup i betong, samt ta kärnborrprover för att bestämma betongens hållfasthet och eventuella skador i Södertälje. Vi är flexibla och kan utföra andra typer av analyser och inspektioner efter kundens önskemål.

IMG_7006, 2

Hur vi utför inspektion i Södertälje via industriklättring

SafeReachs reparbetare arbetar systematiskt och metodiskt under inspektioner och inleder alltid med att beskriva strategin och gränsvärdena med kunderna i Södertälje. Våra erfarna industriklättrare följer Arbetsmiljöverkets regler för att säkerställa en säker och effektiv verksamhet. Detta innebär att vi alltid genomför en noggrann riskanalys och upprättar en räddningsplan för att minimera eventuella risker.

Genom att använda en videolänk kan våra kunder följa hela projektet i realtid och kommunicera direkt med klättrarna för att dirigera dem till de områden som de vill undersöka närmare. SafeReachs industriklättrare fungerar som en förlängning av kundens arm under inspektionen och vi arbetar hårt för att uppfylla kundens behov och förväntningar i Södertälje.

Dokumentation och videokonferens vid inspektion i Norrland

Vid en inspektion dokumenterar alltid våra industriklättrare sitt arbete, antigen genom att spela in video-filmer eller genom att ta bilder. Mediafilerna skickas alltid till kunden efter slutfört arbete.

För att erbjuda extra stort värde för våra kunder har vi investerat i utrustning som gör att kunderna kan följa vad våra industriklättrare ser och hör i realtid via videokonferens då de utför en inspektion. Många kunder väljer denna tjänst när tiden är värdefull, exempelvis då det finns ett pågående läckage. 

Video-tjänsten fungerar på så vis att kunden kopplar upp sig via videosamtal på en dator- eller TV skärm inne på sitt kontor, eller helt enkelt från sin telefon. Genom sin skärm kan kunden följa våra industriklättrare under hela arbetet. Kunden kan instruera klättrarna var hen vill titta närmare, och kan själv se och höra när klättrarna utför tester på material.

Beroende på vad felet är kan SafeReach’s industriklättrare ofta föreslå åtgärder. Då vi utför stora mängder arbeten där vi inspekterar betong och rost utomhus på väderutsatta platser har våra yrkesklättrare ofta god kännedom om slitage och orsak-verkan i denna typ av miljö.  

IMG_9662

Personsäkring av besiktningsman

På SafeReach i Södertälje är vi stolta över att erbjuda en säker och pålitlig tjänst för att transportera en kontrollant till och från kontrollplatsen. Vi förstår vikten av att säkerställa att alla personer på arbetsplatsen är skyddade och vi arbetar hårt för att se till att alla våra kunder känner sig trygga när de anlitar oss.

Om det krävs en evakuering av en person i nödsituation som saknar kunskap om eller utbildning i industriklättring krävs flera av våra industriella klättrare än när de utför en vanlig inspektion. Därför övar vi regelbundet på olika räddningstekniker och har en stark medvetenhet om säkerheten för både våra klättrare och andra personer på arbetsplatsen i Södertälje.

SGVE9581

Våra industriklättrare i Södertälje erbjuder andra tjänster för industrin

Utöver inspektion utför våra industriella klättrare på SafeReach en rad olika underhållsuppgifter, som exempelvis fogning. Inom den industriella miljön erbjuder vi också målning och rostskydd. Vi har också stor erfarenhet inom betongrestaurering, både inom näringslivet och inom bygg- och fastighetssektorn.

Att kombinera inspektion med sanering och underhållsuppgifter är ofta fördelaktigt. Våra industriklättrare på SafeReach i Kiruna har stor kompetens inom att bygga, måla, rostskydda och rengöra alla typer av installationer.

Om våra kunders personal behöver genomgå fallskyddsutbildning eller besiktiga sin fallskyddsutrustning kan vi på SafeReach hjälpa till med det. Vi kan även ge rådgivning om andra frågor rörande fallskydd och personsäkerhet, samt fungera som säkerhetsledare vid industristopp.

IMG_6727

Vad våra kunder säger

SafeReach utförde fönsterputsen på våning 10-14 snabbt och effektivt. Vi kommer definitivt anlita dem igen.

– Adib Kakar, Platschef Veidekke Sverige

Vi på NCE jobbar ofta i krävande miljöer. Därför är säkerhet prio nummer ett för oss när vi planerar våra jobb. Eftersom SafeReach har samma höga säkerhetsfokus tar vi alltid hjälp av dem.

– Dan Björkskog, VD NCE Finland

Klättrarna från SafeReach kom ut och löste vår lilla kris redan dagen efter vi ringde. Allt pappersarbete var på plats och säkerheten i topp. Därför rekommenderar vi SafeReach.

– Per Gustafsson, Underhållsingenjör Stockholm Exergi

Projektledaren på SafeReach löste de utmaningar som dök upp under arbetets gång. Därför vi kunde fokusera på annat.

– Håkan Forsell, VD Byggmontage Forsell AB