Industriklättrare i Umeå

SafeReach utför industriklättringsinspektioner i Umeå med våra professionella reparbetare. Våra reparbetare är vana vid att arbeta i trånga utrymmen, på industriella fasader och andra svåråtkomliga platser.

Det finns många fördelar med att anlita SafeReach industriklättrare för inspektioner i Umeå. Våra reparatörer kan ge en noggrann inspektion och utföra enkla hållfasthetstester på olika material. Dessutom kan mindre skador repareras eller säkras direkt på plats, till exempel vid risk för ras som kan orsaka person- eller egendomsskador.

IMG_6651

Vi utför olika typer av inspektion via industriklättring i Umeå

Våra kunder i Umeå efterfrågar ofta analyser av slitage och materialkvalitet på betong, stål, färg och andra material. Detta innebär inspektion och dokumentation av byggnader, industriella skorstenar, pannor, silos, broar och andra industri- och infrastrukturer.

Våra industriklättrare kan exempelvis mäta tjockleken eller fuktnivån på färg, använda värmekameror för att utföra termografi och utvärdera isoleringen runt pannor eller värmeinstallationer, samt söka efter eventuella läckor i dolda vatteninstallationer. Ultraljudsmätare kan också användas för att övervaka vattenflöden.

SafeReachs industriklättrare kan kartlägga och mäta karbonatiseringsdjup, samt ta kärnborrprover i betong för att bestämma betongens hållfasthet och omfattningen av eventuella skador. Vi kan också utföra andra typer av analyser och inspektioner efter kundens önskemål.

IMG_7006, 2

Hur vi utför inspektion i Umeå via industriklättring

SafeReachs reparbetare arbetar metodiskt under inspektioner och inleder alltid genom att beskriva strategin och gränsvärdena med kunderna. Våra industriklättrare följer Arbetsmiljöverkets regler som innebär att en riskanalys och räddningsplan måste upprättas för verksamheten.

Genom att använda en videolänk kan kunderna följa hela projektet i realtid och dirigera klättrarna till de områden som de vill undersöka närmare. SafeReachs industriklättrare fungerar som en förlängning av kundens arm under inspektionen.

Dokumentation och videokonferens vid inspektion i Norrland

Vid en inspektion dokumenterar alltid våra industriklättrare sitt arbete, antigen genom att spela in video-filmer eller genom att ta bilder. Mediafilerna skickas alltid till kunden efter slutfört arbete.

För att erbjuda extra stort värde för våra kunder har vi investerat i utrustning som gör att kunderna kan följa vad våra industriklättrare ser och hör i realtid via videokonferens då de utför en inspektion. Många kunder väljer denna tjänst när tiden är värdefull, exempelvis då det finns ett pågående läckage. 

Video-tjänsten fungerar på så vis att kunden kopplar upp sig via videosamtal på en dator- eller TV skärm inne på sitt kontor, eller helt enkelt från sin telefon. Genom sin skärm kan kunden följa våra industriklättrare under hela arbetet. Kunden kan instruera klättrarna var hen vill titta närmare, och kan själv se och höra när klättrarna utför tester på material.

Beroende på vad felet är kan SafeReach’s industriklättrare ofta föreslå åtgärder. Då vi utför stora mängder arbeten där vi inspekterar betong och rost utomhus på väderutsatta platser har våra yrkesklättrare ofta god kännedom om slitage och orsak-verkan i denna typ av miljö.  

IMG_9662

Personsäkring av besiktningsman

Vi på SafeReach i Umeå är glada att hjälpa till att se till att en kontrollant kommer till och avgår från kontrollplatsen på ett säkert sätt om kunden begär att en kontrollant ska utföra en kontroll.

För att evakuera en person i nödsituation som saknar kunskap om eller utbildning i Rope Access krävs fler av våra industriella klättrare än när de utför inspektionen själva. På SafeReach övar vi ofta på räddningstekniker och har en stark medvetenhet om andra människors säkerhet. Nedan finns mer information om våra säkerhetshanteringstjänster.

SGVE9581

Våra industriklättrare i Umeå erbjuder andra tjänster för industrin

Utöver inspektion utför våra industriella klättrare på SafeReach en rad olika underhållsuppgifter, som exempelvis fogning. Inom den industriella miljön erbjuder vi också målning och rostskydd. Vi har också stor erfarenhet inom betongrestaurering, både inom näringslivet och inom bygg- och fastighetssektorn.

Att kombinera inspektion med sanering och underhållsuppgifter är ofta fördelaktigt. Våra industriklättrare på SafeReach i Umeå har stor kompetens inom att bygga, måla, rostskydda och rengöra alla typer av installationer.

Om våra kunders personal behöver genomgå fallskyddsutbildning eller besiktiga sin fallskyddsutrustning kan vi på SafeReach hjälpa till med det. Vi kan även ge rådgivning om andra frågor rörande fallskydd och personsäkerhet, samt fungera som säkerhetsledare vid industristopp.

IMG_6727

Vad våra kunder säger

SafeReach utförde fönsterputsen på våning 10-14 snabbt och effektivt. Vi kommer definitivt anlita dem igen.

– Adib Kakar, Platschef Veidekke Sverige

Vi på NCE jobbar ofta i krävande miljöer. Därför är säkerhet prio nummer ett för oss när vi planerar våra jobb. Eftersom SafeReach har samma höga säkerhetsfokus tar vi alltid hjälp av dem.

– Dan Björkskog, VD NCE Finland

Klättrarna från SafeReach kom ut och löste vår lilla kris redan dagen efter vi ringde. Allt pappersarbete var på plats och säkerheten i topp. Därför rekommenderar vi SafeReach.

– Per Gustafsson, Underhållsingenjör Stockholm Exergi

Projektledaren på SafeReach löste de utmaningar som dök upp under arbetets gång. Därför vi kunde fokusera på annat.

– Håkan Forsell, VD Byggmontage Forsell AB