Industriklättrare i Piteå

Piteå är en stad belägen vid kusten i norra Sverige och är känt för sin vackra skärgård och sin industriella verksamhet. I staden finns ett antal höga byggnader och strukturer, såsom industrifasader och skorstenar, som kräver regelbundna klättringsinspektioner för att säkerställa deras säkerhet och funktionalitet.

När det gäller industriella klättringsinspektioner i Piteå är SafeReach det självklara valet. Vi har professionella reparbetare som är experter på att arbeta i trånga och svåråtkomliga utrymmen, vilket gör oss perfekta för att genomföra inspektioner på höga byggnader och andra högt belägna platser.

SafeReach har en gedigen erfarenhet av att arbeta inom den industriella sektorn och har hjälpt många företag i Piteå med sina klättringsinspektioner. Vårat team av klättrare är välutbildade och har den utrustning som krävs för att utföra inspektioner på ett säkert och effektivt sätt.

IMG_6651

Vi utför olika typer av inspektion via industriklättring i Piteå

Våra kunder i Piteå efterfrågar ofta inspektioner och analyser av materialkvalitet och slitage på en mängd olika byggnads- och industriella strukturer. Det kan handla om allt från betong, stål och färg till andra material som används i broar, silos, skorstenar och pannor.

SafeReachs industriklättrare är experter på att genomföra dessa inspektioner och analyser på svårtillgängliga platser. Vi kan exempelvis mäta tjockleken eller fuktnivån på färg, använda värmekameror för att utföra termografi och utvärdera isoleringen runt pannor eller andra värmeinstallationer. Vi kan också söka efter eventuella läckor i dolda vatteninstallationer och övervaka vattenflöden med hjälp av ultraljudsmätare.

För att säkerställa hög kvalitet och tillförlitliga resultat kan våra industriklättrare kartlägga och mäta karbonatiseringsdjup, samt ta kärnborrprover i betong för att bestämma betongens hållfasthet och omfattningen av eventuella skador. Vi är också flexibla och kan utföra andra typer av analyser och inspektioner efter kundens önskemål, så du kan vara säker på att du får en skräddarsydd lösning som passar dina behov.

IMG_7006, 2

Hur vi utför inspektion i Piteå via industriklättring

SafeReachs reparbetare arbetar metodiskt och professionellt under inspektioner. Innan arbetet påbörjas beskriver våra industriklättrare strategin och gränsvärdena för inspektionen för att säkerställa att kunden är fullt medveten om vad som kommer att ske. Våra klättrare följer Arbetsmiljöverkets regler, vilket innebär att en noggrann riskanalys och räddningsplan måste upprättas för varje projekt.

För att ge våra kunder en ännu mer transparent och engagerande upplevelse erbjuder SafeReach en videolänk som möjliggör realtidsvisning av hela projektet. Genom denna länk kan kunderna följa arbetet och direkt dirigera klättrarna till områden som de vill undersöka närmare. På så sätt fungerar SafeReachs industriklättrare som en förlängning av kundens arm under inspektionen.

Med vårt professionella tillvägagångssätt och vår moderna teknik kan du vara säker på att SafeReach kommer att leverera högkvalitativa resultat på ett säkert och effektivt sätt. Vi strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar och leverera en inspektionsupplevelse som är både transparent och engagerande.

Dokumentation och videokonferens vid inspektion i Norrland

Vid en inspektion dokumenterar alltid våra industriklättrare sitt arbete, antigen genom att spela in video-filmer eller genom att ta bilder. Mediafilerna skickas alltid till kunden efter slutfört arbete.

För att erbjuda extra stort värde för våra kunder har vi investerat i utrustning som gör att kunderna kan följa vad våra industriklättrare ser och hör i realtid via videokonferens då de utför en inspektion. Många kunder väljer denna tjänst när tiden är värdefull, exempelvis då det finns ett pågående läckage. 

Video-tjänsten fungerar på så vis att kunden kopplar upp sig via videosamtal på en dator- eller TV skärm inne på sitt kontor, eller helt enkelt från sin telefon. Genom sin skärm kan kunden följa våra industriklättrare under hela arbetet. Kunden kan instruera klättrarna var hen vill titta närmare, och kan själv se och höra när klättrarna utför tester på material.

Beroende på vad felet är kan SafeReach’s industriklättrare ofta föreslå åtgärder. Då vi utför stora mängder arbeten där vi inspekterar betong och rost utomhus på väderutsatta platser har våra yrkesklättrare ofta god kännedom om slitage och orsak-verkan i denna typ av miljö.  

IMG_9662

Personsäkring av besiktningsman

På SafeReach i Piteå är vi stolta över att kunna erbjuda säkerhetshanteringstjänster för våra kunder. Om en kund begär att en kontrollant ska utföra en inspektion kan vi hjälpa till att säkerställa att kontrollanten kommer till och avgår från kontrollplatsen på ett säkert sätt.

När det kommer till evakuering av personer i nödsituationer som saknar kunskap om eller utbildning i Rope Access krävs fler av våra industriklättrare än när de utför inspektioner själva. Därför är vi på SafeReach dedikerade till att öva på räddningstekniker och upprätthålla en stark medvetenhet om andras säkerhet.

Våra säkerhetshanteringstjänster innefattar inte bara nödevakueringar utan även riskbedömning och upprättande av räddningsplaner. Vi är väl medvetna om de risker som kan uppstå vid industriklättring och vi arbetar alltid enligt de högsta säkerhetsstandarderna. Genom att välja SafeReach kan du vara säker på att du har en partner som är dedikerad till att säkerställa din personal och dina projekt.

SGVE9581

Våra industriklättrare i Piteå erbjuder andra tjänster för industrin

Våra industriella klättrare på SafeReach i Piteå är inte bara experter på inspektioner – vi erbjuder också en mängd olika underhållstjänster. En av dessa tjänster är fogning, som vi utför med högsta kvalitet inom den industriella miljön. Dessutom kan vi erbjuda målning och rostskydd för att säkerställa att dina installationer håller i många år framöver.

På SafeReach har vi också lång erfarenhet inom betongrestaurering och kan hjälpa till att återställa skadade betongstrukturer inom både näringslivet och bygg- och fastighetssektorn. Genom att kombinera inspektion med sanering och underhållsuppgifter kan vi erbjuda en komplett lösning för dina behov.

Utöver dessa tjänster kan våra industriklättrare också hjälpa till med fallskyddsutbildning och besiktning av fallskyddsutrustning. Vi kan även ge rådgivning om andra frågor rörande fallskydd och personsäkerhet samt fungera som säkerhetsledare vid industristopp.

På SafeReach sätter vi alltid säkerheten i första hand och följer strikta säkerhetsstandarder vid allt arbete som utförs. Våra industriklättrare är högt utbildade och erfarna inom alla våra tjänster, vilket garanterar att du får högkvalitativa resultat varje gång.

IMG_6727

Vad våra kunder säger

SafeReach utförde fönsterputsen på våning 10-14 snabbt och effektivt. Vi kommer definitivt anlita dem igen.

– Adib Kakar, Platschef Veidekke Sverige

Vi på NCE jobbar ofta i krävande miljöer. Därför är säkerhet prio nummer ett för oss när vi planerar våra jobb. Eftersom SafeReach har samma höga säkerhetsfokus tar vi alltid hjälp av dem.

– Dan Björkskog, VD NCE Finland

Klättrarna från SafeReach kom ut och löste vår lilla kris redan dagen efter vi ringde. Allt pappersarbete var på plats och säkerheten i topp. Därför rekommenderar vi SafeReach.

– Per Gustafsson, Underhållsingenjör Stockholm Exergi

Projektledaren på SafeReach löste de utmaningar som dök upp under arbetets gång. Därför vi kunde fokusera på annat.

– Håkan Forsell, VD Byggmontage Forsell AB