Inspektion via industri­klättring i Norrland

SafeReach genomför inspektioner via industriklättring i Norrland. Våra reparbetare arbetar ofta inne i trånga utrymmen samt på industrifasader och andra svårtillgängliga platser.

Att anlita industriklättrare från SafeReach för att genomföra inspektioner i Norrland har många fördelar. Våra reparbetare får en mycket bra bild och kan utföra enkla hållfasthetstester av olika material. Dessutom kan mindre skador repareras eller säkras omedelbart, till exempel när det föreligger rasrisk som kan leda till person- eller egendomsskador.

IMG_6651

Vi utför olika typer av inspektion via industriklättring i Norrland

Våra kunder i Norrland önskar att vi ofta analyserar slitage och kvalitet på material som betong, stål, färg med mera. Detta innebär inspektion och dokumentation av byggnader, industriella skorstenar, pannor, silos, broar och andra industri- och infrastrukturer.

Våra industriella klättrare i Norrland kan till exempel mäta en färgs tjocklek eller fuktnivå. De kan också använda värmekameror för att göra termografi för att utvärdera isoleringen runt pannor eller värmeinstallationer eller för att leta efter eventuella läckor i samband med dolda vatteninstallationer. Ultraljudsmätare kan också användas för att övervaka vattenflöden.

Industriklättrarna på SafeReach kan kartlägga, mäta karbonatiseringsdjup och ta kärnborrprover i betong för att bestämma betongens hållfasthet och omfattningen av eventuella betongskador.

IMG_7006, 2

Hur vi utför inspektion i Norrland via industriklättring

SafeReachs reparbetare arbetar metodiskt under en inspektion och börjar alltid med att beskriva strategi och gränsvärden med kunderna. Arbetsmiljöverkets regler, som innebär att du skapar en riskanalys och räddningsplan för din verksamhet, följs av våra industriklättrare.

Genom att använda en videolänk kan du som kund följa med genom hela projektet i realtid och dirigera klättrarna till de områden han vill undersöka närmare. SafeReach’s industriklättrare agerar då som kundens förlängda arm.

Dokumentation och videokonferens vid inspektion i Norrland

Vid en inspektion dokumenterar alltid våra industriklättrare sitt arbete, antigen genom att spela in video-filmer eller genom att ta bilder. Mediafilerna skickas alltid till kunden efter slutfört arbete.

För att erbjuda extra stort värde för våra kunder har vi investerat i utrustning som gör att kunderna kan följa vad våra industriklättrare ser och hör i realtid via videokonferens då de utför en inspektion. Många kunder väljer denna tjänst när tiden är värdefull, exempelvis då det finns ett pågående läckage. 

Video-tjänsten fungerar på så vis att kunden kopplar upp sig via videosamtal på en dator- eller TV skärm inne på sitt kontor, eller helt enkelt från sin telefon. Genom sin skärm kan kunden följa våra industriklättrare under hela arbetet. Kunden kan instruera klättrarna var hen vill titta närmare, och kan själv se och höra när klättrarna utför tester på material.

Beroende på vad felet är kan SafeReach’s industriklättrare ofta föreslå åtgärder. Då vi utför stora mängder arbeten där vi inspekterar betong och rost utomhus på väderutsatta platser har våra yrkesklättrare ofta god kännedom om slitage och orsak-verkan i denna typ av miljö.  

IMG_9662

Personsäkring av besiktningsman

Vi på SafeReach i Norrland hjälper gärna till att se till att en kontrollant kommer till och avgår från kontrollplatsen på ett säkert sätt om kunden begär att en kontrollant ska göra en kontroll.

Det behövs fler av våra industriklättrare för att evakuera en person i nöd som saknar kunskap om eller utbildning i Rope Access än vad de gör när de själva utför inspektion. På SafeReach övar vi ofta på räddningstekniker och har en stark vana att värna om andra människors säkerhet. Nedan finns mer information om våra säkerhetshanteringstjänster.

SGVE9581

Våra industriklättrarei Norrland erbjuder andra tjänster för industrin

Våra industriella klättrare utför en mängd olika underhållsuppgifter förutom inspektion, såsom fogning. I den industriella miljön tillhandahåller vi även målning och rostskydd. Vi har också en mängd expertis inom betongrestaurering, både inom näringslivet och inom bygg- och fastighetssektorn. Läs mer om våra tjänster för reparation av industribetong här.

Att kombinera inspektion med sanerings- och underhållsuppgifter är ofta fördelaktigt. Industriella klättrare från SafeReach i Norrland har massor av expertis att bygga, måla, rostskydda och rengöra alla typer av installationer.

Om våra kunders personal behöver genomgå fallskyddsutbildning eller besiktiga sin fallskyddsutrustning kan vi på SafeReach hjälpa till med det. Vi kan även konsultera i andra frågor rörande fallskydd och personsäkerhet och agera säkerhetsledare vid industristopp.

IMG_6727

Vad våra kunder säger

SafeReach utförde fönsterputsen på våning 10-14 snabbt och effektivt. Vi kommer definitivt anlita dem igen.

– Adib Kakar, Platschef Veidekke Sverige

Vi på NCE jobbar ofta i krävande miljöer. Därför är säkerhet prio nummer ett för oss när vi planerar våra jobb. Eftersom SafeReach har samma höga säkerhetsfokus tar vi alltid hjälp av dem.

– Dan Björkskog, VD NCE Finland

Klättrarna från SafeReach kom ut och löste vår lilla kris redan dagen efter vi ringde. Allt pappersarbete var på plats och säkerheten i topp. Därför rekommenderar vi SafeReach.

– Per Gustafsson, Underhållsingenjör Stockholm Exergi

Projektledaren på SafeReach löste de utmaningar som dök upp under arbetets gång. Därför vi kunde fokusera på annat.

– Håkan Forsell, VD Byggmontage Forsell AB