Målning och rostskydd via industriklättring med SafeReach

Industriklättrarna på SafeReach är erfarna och utbildade målare som har jobbat med allt från moderna epoxifärger till gammaldags tjärfärg. Vi utför alla sorters målningsarbeten, exempelvis fasadmålning och rostskyddsmålning.

Vi utför stora målningsarbeten som kräver god projektledning och arbetsledning, men vi tar också små målarjobb där vi kompletterar det arbete som traditionella målare utför.

IMG 6907 2 scaled

Vi har erfarenhet av olika typer av målning och rostskydd

Industriklättrare från SafeReach utför ofta rostskyddsmålning i industrin och i bygg- och fastighetsbranscherna. Vi rostskyddar till exempel stålstrukturer i broar, stålvajrar, armeringar av olika slag, stålstommar och andra stålkonstruktioner.

Våra industriklättrare har stor vana av att arbeta med epoxi-färger och att använda den skyddsutrustning som denna typ av färg kräver, bland annat skyddsmasker med filter. 

Vi är också vana att använda de verktyg som gör målning och rostskyddsarbeten effektivare, till exempel luftfuktighetsmätare och instrument för att mäta tjockleken på målarfärg.

Rostskydd via Rope Access

Vi levererar hög kvalité i våra målnings- och rostskyddsarbeten

För oss på SafeReach är det viktigt att leverera hög kvalité. Därför utbildar vi våra industriklättrare inom målning och rostskydd. Målning är mer komplicerat än vad många tror och det är viktigt att förbereda arbetena på rätt sätt.

Innan själva målningen kan börja måste gammal målarfärg tas bort och alla ytor ska rengöras. När man utför själva målningen måste man se till att lufttemperaturen och luftfuktigheten är rätt, både dag- och nattetid. För att få rätt tjocklek på den nya färgen måste den som utför arbetet vara noggrann och tålmodig.   

För att ta vår kvalitétsmedvetenhet ett steg längre har vi arbetat upp ett gott samarbete med experter inom målning och rostskydd. När vi utför mer komplexa målningsarbeten gör dessa experter arbetsplanen och säkerställer kvalitén i det arbete som SafeReach’s industriklättrare utför.

Vi på SafeReach tycker att ett välorganiserat arbetssätt gör vårt arbete säkrare och effektivare, speciellt i industrin där miljön är komplex och kan vara extra farlig. Läs mer om hur vi på SafeReach jobbar här.

och orsakar skada på fönster och fasad. Rätt utfört är fönsterrenovering ofta billigare och bättre för miljön än att byta fönsterna mot nya.

När man ser sprickor i träet och färgen börjat lossna är det dags för en fönsterrenovering. Intakt målarfärg skyddar träet, så när färgen är skadad kan virket i fönsterna också ta skada.  

Vi på SafeReach har målat många sorters fönster hängandes från rep. Våra reparbetare har stor vana av att hantera alla aspekter av målning via Rope Access-klättring.

Vi kan industrimiljö och dess speciella utmaningar

På SafeReach är vi vana vid administrationen som många industriföretag kräver. Vi är också vana att utföra komplexa räddningsplaner, att ordna med belysning och el-tillgång, att hålla kunderna informerad genom hela arbetet och att följa kundernas arbetsmiljöföreskrifter.

Arbetsmiljön i industrin är ofta utmanande då skadliga ämnen kan finnas i luften. Industriklättrarna på SafeReach har lång erfarenhet av att jobba i denna typ av miljö. Därför arbetar de effektivt med den extra skyddsutrustning som ofta krävs, till exempel skyddsdräkter och olika sorters skyddsmasker.

Det är inte bara våra industriklättrare som har anpassat sitt arbetssätt utefter förutsättningarna i industrin. Den administrativa personalen och projektledarna på SafeReach har också etablerat interna rutiner för att parera för de extra risker som är vanlig i industrimiljö.  

SafeReach’s industriklättrare anlitas ofta för att ta sig in i trånga- och slutna utrymmen, till exempel i pannor och i olika sorters tankar. Trånga utrymmen ställer ytterligare krav på klättrarnas psyke och färdigheter i att utföra eventuella räddningar.

Våra industriklättrare har de utbildningar som krävs och tränar regelbundet på att utföra räddningar i miljöer som simulerar trånga utrymmen industrimiljöer.

Rostiga stalbalkar

Vi har stor vana av att samarbeta med olika arbetslag i industrin

I industrin är det ofta flera olika arbetslag som jobbar i samma lokaler och områden. De olika arbetslagen har olika kompetenser, kunskaper, arbetsuppgifter och ansvar. SafeReach’s industriklättrare har stor vana av att samarbeta och anpassa sitt arbete utefter andra arbetslag.

Vi använder också IT-utrustning som möjliggör att andra arbetslag kan se vad våra industriklättrare ser i realtid när de klättrar.

Om det till exempel finns mycket rost på insidan av en industripanna kan våra kunder eller andra arbetslag se omfattningen av rosten i realtid när klättrarna är i pannan. Kunderna, eller de andra arbetslag, kan guida industriklättrarna till platser som de vill titta närmare på eller som de bedömer som extra viktiga att kontrollera.

IMG 3201 1 scaled

Våra industriklättrare erbjuder andra tjänster förutom målning

Förutom målning och rostskydd utför våra industriklättrare många andra typer av underhållsarbeten, till exempel fogning och sanering. Vi har även stor vana av betong-reparation, både i industrin och i bygg- och fastighetsbranschen. Mer om våra tjänster inom betongreparation i industrin här.

Det är ofta fördelaktigt att kombinera målning och rostskyddsmålning med inspektion. SafeReach’s industriklättrare har stor vana av att inspektera och dokumentera strukturer och installationer i industrin. I dokumentationssyfte kan vi ta prover och bilder. Vi har även möjlighet att live-streama video.

Om våra kunders personal behöver genomgå fallskyddsutbildning eller besiktiga sin fallskyddsutrustning kan vi på SafeReach hjälpa till med det. Vi kan även konsultera i andra frågor rörande fallskydd och personsäkerhet, våra industriklättrare kan till exempel agera säkerhetsledare vid industristopp.

IMG 6727 scaled

Låt oss räkna på ditt projekt!

När ska projektet utföras?

Vad våra kunder säger

SafeReach utförde fönsterputsen på våning 10-14 snabbt och effektivt. Vi kommer definitivt anlita dem igen.

– Adib Kakar, Platschef Veidekke Sverige

Vi på NCE jobbar ofta i krävande miljöer. Därför är säkerhet prio nummer ett för oss när vi planerar våra jobb. Eftersom SafeReach har samma höga säkerhetsfokus tar vi alltid hjälp av dem.

– Dan Björkskog, VD NCE Finland

Klättrarna från SafeReach kom ut och löste vår lilla kris redan dagen efter vi ringde. Allt pappersarbete var på plats och säkerheten i topp. Därför rekommenderar vi SafeReach.

– Per Gustafsson, Underhållsingenjör Stockholm Exergi

Projektledaren på SafeReach löste de utmaningar som dök upp under arbetets gång. Därför vi kunde fokusera på annat.

– Håkan Forsell, VD Byggmontage Forsell AB