Målning och rostskydd via reparbete

Reparbetarna på SafeReach är erfarna och utbildade målare som har jobbat med allt från moderna epoxifärger till miljövänlig tjärfärg. Vi utför alla sorters målningsarbeten t.ex. fasadmålning, färgning av fasadputs, fönstermålning och rostskyddsmålning.

Vi utför stora målningsarbeten som kräver god projektledning och arbetsledning, men vi tar också små målarjobb där vi kompletterar det jobb som traditionella målare utför.

IMG_2942

Fasadmålning via reparbete

En fasadmålning ger ett hus ett stort utseendemässigt lyft. Många tycker att målning är den viktigaste faktorn för att ge ett hus ett intryck av att vara välvårdat. Alla typer av fasader ser bättre ut när de är nymålade, både träfasader och putsfasader, men också plåtfasader.

Utseende är viktigt, men fasadmålning är även viktigt för att huset ska vara i ett bra skick över tid. Genom att regelbundet måla om huset ökar fasadens livslängd. En målarfärgsyta som är i bra skick skyddar fasaden bättre mot väder och vind och gör fasaden mer tålig mot mögelangrepp.

När man utför fasadmålning brukar man ofta upptäcka små fel och defekter på fasaden, t.ex. att fönsterblecken behöver bytas. När man ändå tagit sig upp på fasaden tycker många kunder att det är lika bra att åtgärda de andra småproblemen samtidigt.

Målarpenslar och tejp

Fönsterrenovering via reparbete

Att hålla fönsterna i gott utvändigt skick är viktigt för deras livslängd och för att undvika att fukt tränger in och orsakar skada på fönster och fasad. Rätt utfört är fönsterrenovering ofta billigare och bättre för miljön än att byta fönsterna mot nya.

När man ser sprickor i träet och färgen börjat lossna är det dags för en fönsterrenovering. Intakt målarfärg skyddar träet, så när färgen är skadad kan virket i fönsterna också ta skada.  

Vi på SafeReach har målat många sorters fönster hängandes från rep. Våra reparbetare har stor vana av att hantera alla aspekter av målning via Rope Access-klättring.

Vi levererar hög kvalité i våra målningsarbeten

Målning är mer komplicerat än vad många tror. Oavsett om det gäller målningen av träfasad, plåtfasad eller fönstermålning är det är viktigt att utföra förarbetet på rätt sätt.

Gammal målarfärg ska tas bort och alla ytor ska rengöras innan de kan målas. När man utför själva målningen måste man se till att lufttemperaturen och luftfuktigheten är rätt, både dag- och nattetid. För att få rätt tjocklek på den nya färgen måste den som utför arbetet vara noggrann och tålmodig.   

För oss på SafeReach är det viktigt att leverera hög kvalité. Därför utbildar vi våra yrkesklättrare i fasadmålning och fönsterrenovering.

För att ta vår kvalitétsmedvetenhet ett steg längre har vi arbetat upp ett gott samarbete med experter på fasad- och fönstermålning. När vi utför mer komplexa målningsarbeten gör dessa experter arbetsplanen och övervakar kvalitén.

IMG_2686

Vi har erfarenhet av olika typer av målningsarbeten

Rostskyddsmålning är en typ av målning som vi ofta utför. Vi på SafeReach har stor vana av att arbeta med epoxi-färger och med skyddsmask.  

På SafeReach har vi också ett intresse för miljövänliga och traditionella material för fasadmålning och fönstermålning.  Vi har t.ex. erfarenhet av att tjära fasader och tak med gammal trätjära och målarfärger men som har trätjära som bas.

Blå målarfärg i burk

Hur man uppnår bra resultat vid fasadmålning

Om man vill uppnå ett bra resultat vid ett målningsarbete finns det inga genvägar. För att få ett attraktivt och hållbart resultat måste man ta hänsyn till flera saker.

Först och främst är det viktigt att välja rätt färg. Olika färger har olika egenskaper och livslängd. Vissa typer av färger ska man inte måla över andra färger. Därför är val av färg ett viktigt och långsiktigt beslut.

Förarbetet är också en viktig faktor för hur länge målningsarbetet håller sig snyggt och upprätthåller sin skyddande effekt. Det är viktigt att täcka hela fasaden med färg, speciellt i hörn och andra skrymslen på fasaden. Detta kräver noggrannhet och tar tid att utföra.

Husets placering har också betydelse för resultatet av målningsarbetet. Om huset ligger skyddat för väder och vind håller det längre. I regel slits väggar i söderläge fortast då solens UV-ljus står för det största slitaget.

Vi på SafeReach vet vi att alla steg i ett målningsarbete är viktiga. Vi vet också att noggrannhet är en av de viktigaste faktorerna för att uppnå ett bra och långsiktigt resultat vid målningsarbete, och därför går vi alltid metodiskt till väga. Detta gäller oavsett om vi målar en träfasad, en plåtfasad, en putsfasad, fönsterbleck eller någon annan typ av fasad.

IMG_2908

Vad våra kunder säger

SafeReach utförde fönsterputsen på våning 10-14 snabbt och effektivt. Vi kommer definitivt anlita dem igen.

– Adib Kakar, Platschef Veidekke Sverige

Vi på NCE jobbar ofta i krävande miljöer. Därför är säkerhet prio nummer ett för oss när vi planerar våra jobb. Eftersom SafeReach har samma höga säkerhetsfokus tar vi alltid hjälp av dem.

– Dan Björkskog, VD NCE Finland

Klättrarna från SafeReach kom ut och löste vår lilla kris redan dagen efter vi ringde. Allt pappersarbete var på plats och säkerheten i topp. Därför rekommenderar vi SafeReach.

– Per Gustafsson, Underhållsingenjör Stockholm Exergi

Projektledaren på SafeReach löste de utmaningar som dök upp under arbetets gång. Därför vi kunde fokusera på annat.

– Håkan Forsell, VD Byggmontage Forsell AB