Målning via reparbete

Reparbetarna på SafeReach har mycket erfarenhet inom målning och har jobbat med allt från miljövänlig tjärfärg till moderna epoxifärger. Vi utför alla sorters målningsarbeten bland annat fasadmålning, färgning av fasadputs, fönstermålning och målning av metall.

Vi utför stora måleriarbeten som kräver god projektledning och arbetsledning, men vi tar också mindre jobb som till exempel att måla takfötter och vindskivor.

IMG_4778

Reparbete sänker kostnaderna för målning

Att måla utomhusfasader via reparbete blir ofta prismässigt mer fördelaktigt jämfört med att måla via byggställning eller skylift. Fördelarna med yrkesklättring är ofta större för mindre jobb så som att måla takfötter, foder eller vindskivor, och våra klättrare utför många sådana jobb.

Men man ser ofta betydande kostnadsbesparingar när man använder reparbetare även i större målarjobb. Stora målarjobb är ofta mer komplexa och kräver god planering och projektledning. I dessa projekt utför Rope Access-klättrarna oftast bara en mindre del av det totala jobbet, de målar på de platser som annars kräver kostsamma byggställningar.

För att kunna erbjuda fullservice och en sömnlös kvalitet har vi på SafeReach etablerat ett långtgående samarbete med ett professionellt måleriföretag. Vårt partnerföretag har många års erfarenhet inom all sorts målning, både in- och utvändig.

Målarpenslar och tejp

Med målning via reparbete slipper man skrymmande byggställningar

SafeReach’s yreksklättrare blir ofta anlitade för att kunderna upplever det som störande att ha en byggställning uppställd invid sina fasader under längre perioder under sommarhalvåret. Man vill ta vara på alla soltimmar och den vackra sommarestetiken som våra korta skandinaviska somrar erbjuder.

Reparbetarna på SafeReach arbetar hängandes från rep som de fäster på taken. När arbetsdagen är slut monterar de ner både rep och de tillfälliga förankringspunkter de installerat. På så vis stör yrkesklättrarna estetiken och människorna i omgivningen minimalt. Läs mer om hur vi arbetar här.

Fasadmålning via reparbete

En fasadmålning ger ett hus ett stort utseendemässigt lyft. Många tycker att målning är den viktigaste faktorn för att ge ett hus ett intryck av att vara välvårdat. Alla typer av fasader ser bättre ut när de är nymålade, både träfasader och putsfasader, men också plåtfasader.

Utseende är viktigt, men fasadmålning är även viktig för att huset ska behålla ett gott skick över tid. Genom att regelbundet måla om huset ökar fasadens livslängd. En målarfärgsyta som är i bra skick skyddar fasaden bättre mot väder och vind och gör fasaden mer tålig mot mögelangrepp.

När man utför fasadmålning brukar man ofta upptäcka små fel och defekter i anslutning till fasaden, till exempel att några skarvar i hängrännorna läcker. Eftersom SafeReach’s reparbetare utför olika typer av fasadarbeten kan de ofta åtgärda de andra småproblemen samtidigt, vilket många kunder uppskattar. Läs mer om de olika typerna av arbeten som vi utför här.  

IMG_4548

Fönsterrenovering via reparbete

Att hålla sina fönster i gott utvändigt skick är viktigt för deras livslängd och för att undvika att fukt tränger in och orsakar skada på fönster och fasad. Rätt utfört är fönsterrenovering ofta billigare och bättre för miljön än att byta fönsterna mot nya.

När man ser sprickor i träet och färgen börjat lossna är det dags för en fönsterrenovering. Intakt målarfärg skyddar träet, så när färgen är skadad kan virket i fönsterna också ta skada. 

Blå målarfärg i burk

Vi levererar hög kvalité i våra målningsarbeten

Målning är mer komplicerat än vad många tror. Oavsett om det gäller målningen av träfasad, plåtfasad eller fönstermålning är det viktigt att utföra förarbetet på rätt sätt.

Gammal målarfärg ska tas bort och alla ytor ska rengöras innan de kan målas och man måste se till att lufttemperaturen och luftfuktigheten är rätt, både dag- och nattetid. För att få rätt tjocklek på den nya färgen måste den som utför arbetet vara noggrann och tålmodig.   

För oss på SafeReach är det viktigt att leverera hög kvalité. Därför utbildar vi våra yrkesklättrare.

IMG_1375

Vi har erfarenhet av olika typer av målningsarbeten

Reparbetarna på SafeReach har utfört många olika typer av målning i Stockholmsområdet. Vi är vana vid klimatet i Norden och vet hur man bäst lägger upp arbetet utefter väderförhållandena. Vi är också vanan vid den typ av kalkfärger och målarfärger som är vanliga för utomhusbruk i vår del av världen. 

På SafeReach har vi också ett intresse för miljövänliga och traditionella färger.  Vi har till exempel erfarenhet av att tjära fasader och tak med gammal trätjära och vi har använt målarfärger som har trätjära som bas.

IMG_3498, 2

Hur SafeReach uppnår bra resultat vid målning

Om man vill uppnå ett bra resultat vid ett målningsarbete finns det inga genvägar. För att få ett attraktivt och hållbart resultat måste man ta hänsyn till flera faktorer.

Först och främst är det viktigt att välja rätt färg. Olika färger har olika egenskaper och livslängd. Vissa typer av färger ska inte målas över andra färger. Därför är val av färg ett viktigt och långsiktigt beslut.

Förarbetet är också en viktig faktor som påverkar hur länge arbetet håller sig snyggt och upprätthåller sin skyddande effekt. Det är viktigt att täcka hela fasaden med färg, speciellt i hörn och andra skrymslen på fasaden. Detta kräver noggrannhet och tar tid att utföra.

Husets placering har också betydelse för resultatet av ett arbete. Om huset ligger skyddat för väder och vind håller det längre. I regel slits väggar i söderläge fortast då solens UV-ljus står för det största slitaget.

Vi på SafeReach vet att alla steg i ett målningsarbete är viktiga. Vi vet också att noggrannhet är en av de viktigaste faktorerna för att uppnå ett bra och långsiktigt resultat när man målar. Därför går vi alltid metodiskt till väga, oavsett om vi målar en träfasad, en plåtfasad, en putsfasad, fönsterbleck eller någon annan typ av fasad.

IMG_3201

Vad våra kunder säger

SafeReach utförde fönsterputsen på våning 10-14 snabbt och effektivt. Vi kommer definitivt anlita dem igen.

– Adib Kakar, Platschef Veidekke Sverige

Vi på NCE jobbar ofta i krävande miljöer. Därför är säkerhet prio nummer ett för oss när vi planerar våra jobb. Eftersom SafeReach har samma höga säkerhetsfokus tar vi alltid hjälp av dem.

– Dan Björkskog, VD NCE Finland

Klättrarna från SafeReach kom ut och löste vår lilla kris redan dagen efter vi ringde. Allt pappersarbete var på plats och säkerheten i topp. Därför rekommenderar vi SafeReach.

– Per Gustafsson, Underhållsingenjör Stockholm Exergi

Projektledaren på SafeReach löste de utmaningar som dök upp under arbetets gång. Därför vi kunde fokusera på annat.

– Håkan Forsell, VD Byggmontage Forsell AB