Montage via Rope Access-klättring

Klättrarna på SafeReach har bred kompetens inom montage. Vi utför montage både inomhus och utomhus. Vi hittar montage-lösningar som är praktiska samtidigt som de är estetiska.

Yrkesklättrarna på SafeReach kan bland annat montera:

Montage av en brandstege på en gul fasad.

Montage av brandstegar på fasader

Vi på SafeReach utför montage av många fasadstegar varje år. Våra yrkesklättrare tar sig enkelt och snabbt till olika högt belägna platser på fasader och i industrin där de monterar brandstegar och andra installationer.

Ingen extern elektricitet behövs då våra yrkesklättrare vinschar fasadstegarna till platsen där montage av fasadstegar ska ske med hjälp av taljor.

Då vi på SafeReach har stort fokus på kvalitetskontroll har vi väl utarbetade arbetsmetoder för hur våra yrkesklättrare utför denna typ av montage på ett säkert sätt.

Montage av fasta och tillfälliga fallskyddssystem

Idag måste man ofta installera fasta fallskyddssystem på hustak. Hantverkare och takskottare måste kunna vistas på taken utan att riskera dödsfall eller allvarlig skada om de skulle råka ramlar över takkanten.

Det finns en uppsjö av olika sorters fast-installerade fallskyddssystem att välja bland. SafeReach har erfarenhet av att montera flera olika system. Vi kan även installera tillfälliga fallskydd om kunden önskar det.

Montage via Rope Access

Montage av stuprör, hängrännor och andra installationer för takavvattning

De flesta tak behöver hängrännor, stuprör och annan takavvattningsutrustning. Det kan ofta vara svårt att nå platserna där montage av denna utrustning ska ske, speciellt om fasaderna vetter mot innergårdar.

Yrkesklättrarna på SafeReach når lätt svårtillgängliga platser och vår åtkomstmetod (Rope Access) gör att vi fort kan förflytta oss mellan olika delar av tak och takavvattningssystem.

Förutom att utföra montage kan vi även reparera och rengöra olika sorters takavvattningsinstallationer.

Fågel på ett tak

Montage av fågelskrämmor och annat fågelskydd

I Stockholmsområdet har många fastighetsägare problem med fåglar som bygger bon och smutsar ner tak och fasader med sin fågelavföring. Det finns ett flertal olika sorters fågelskrämmor och andra produkter på marknaden som syftar till att skrämma bort fåglar. Våra klättrare har installerat de flesta av dem. Vi kan t.ex. montera fågelpiggar och installera barriärer så att fåglar inte kan bygga bon. Man kommer ofta långt med att installera enkla nät som knappt syns nerifrån marken.

På grund av vår erfarenhet av att installera fågelskydd kan vi ofta föreslå vilket fågelskydd som passar våra kunders tak och förutsättningar bäst. Och vi kan föreslå vilken plats för installation av fågelskrämmor som kommer ge störst effekt.

När våra reparbetare ändå är på taket kan de också rengöra taket och fasaderna från fågelavföring eller annan smuts.

Montage via Rooe Access

Montage av olika sorters skyltar och vepor

Vi på SafeReach montera många olika sorters skyltar och vepor hängandes från rep, bland annat plåtskyltar, banderoller, vepor m.m.

Fördelen med vår åtkomstmetod, Rope Access-klättring, är att vi kommer åt på platser som kan vara svåra att nå på andra sätt. Vi kommer lätt åt på höga fasader, i ljusgårdar och över trafikerade vägar.

Med hjälp av säkrade taljor vinschar vi skyltarna till de platser där montage ska ske. Hela arbetet utförs med hög grad av säkerhet och vi får ofta höra att skylt-installationerna har gått smidigt till.  

Vad våra kunder säger

SafeReach utförde fönsterputsen på våning 10-14 snabbt och effektivt. Vi kommer definitivt anlita dem igen.

– Adib Kakar, Platschef Veidekke Sverige

Vi på NCE jobbar ofta i krävande miljöer. Därför är säkerhet prio nummer ett för oss när vi planerar våra jobb. Eftersom SafeReach har samma höga säkerhetsfokus tar vi alltid hjälp av dem.

– Dan Björkskog, VD NCE Finland

Klättrarna från SafeReach kom ut och löste vår lilla kris redan dagen efter vi ringde. Allt pappersarbete var på plats och säkerheten i topp. Därför rekommenderar vi SafeReach.

– Per Gustafsson, Underhållsingenjör Stockholm Exergi

Projektledaren på SafeReach löste de utmaningar som dök upp under arbetets gång. Därför vi kunde fokusera på annat.

– Håkan Forsell, VD Byggmontage Forsell AB