Service & flexibilitet vid besiktning av fallskyddsutrustning!

All fallskyddsutrustning som industriarbetare använder ska enligt Arbetsmiljöverket besiktigas en gång per år av en kompetent person. SafeReach erbjuder dessa tjänster och satsar på kundfokus och flexibla lösningar för kunderna.  

  • När vi inte besiktigar utrustning jobbar vi som hantverkare som arbetar hängandes från rep, vi är industriklättrare, säger Christina på SafeReach och fortsätter. Vi är medvetna om att hanteringen av besiktning av fallskyddsutrustning kan vara betungande för många som vill kunna fokusera helhjärtat på sin kärnverksamhet. Inspektion av fallskyddsselar står sällan högst upp på deras prioriteringslista.  

Hur vi utför en fallskyddsbesiktning  

Inför en besiktning av fallskyddsutrustning ska man hitta en tidpunkt då man kan avvara all sin fallskyddsutrustning samtidigt. Sedan ska utrustningen tas till platsen där besiktningen ska utföras, den ska hämtas upp och man ska komma ihåg när det är dags för nästa besiktning ett år senare.  

  • När vi utformade vårt koncept för besiktning av fallskyddsutrustning var utgångspunkten att vi vill avlasta industriarbetare så mycket vi bara kan. Vi vill helt enkelt erbjuda så enkla och flexibla lösningar som möjligt, så att industriföretagen kan fokusera på det som de är duktiga på, säger Christina.  

Därför erbjuder SafeReach besiktning på plats ute hos kunden, eller om man hellre vill kan man lämna eller skicka utrustningen till deras lokaler i Stockholm. Kunden väljer själv vad som passar bäst.  

SafeReach täcker alla behov  

SafeReach kan också hjälpa till med andra behov relaterade till fallskydd, tex. fallskyddsutbildning, säkerhetsledning eller konsultation inom personsäkerhet. 

För att underlätta ytterligare för kunderna kan SafeReach hålla fallskyddsutbildning samtidigt som de utför besiktning av fallskyddsutrustningen. På så vis får kunden allt avklarat på samma gång.  

När det är dags att besiktiga utrustningen på nytt ett år senare hör SafeReach av sig via mail, så att kunderna slipper hålla koll på tidpunkten. 

  • Vi på SafeReach är stolta över att kunna erbjuda ett mycket kund-fokuserat erbjudande för besiktning av fallskyddsutrustning. Det känns bra vi är delaktiga i att öka service-nivån i svensk industri, säger Christina och ler.     
Nya karbinhakar för yrkesklättrare