En av våra projektledare Christina Olander har certifierats på IRATA International Level 3. Denna certifiering anses vara en hög nivå inom Rope Access och kräver omfattande erfarenhet och tekniska färdigheter. 

Vad är IRATA? 

IRATA står för ”Industrial Rope Access Trade Association”. Det är en internationell organisation som fastställer standarder för yrkesklättring, en teknik som används för att utföra arbete på svåråtkomliga platser, särskilt på höga höjder eller i trånga utrymmen. IRATA-certifiering är ett erkänt kvalitetsmärke inom industriklättring och Rope Access. Certifiering utfärdas på olika nivåer (Level 1, Level 2 och Level 3) och indikerar den kompetens och erfarenhet som en yrkesutövare har inom området. Certifieringen säkerställer säkerheten och professionaliteten hos dem som utför arbete inom Rope Access. 

Vad Level 3 innebär 

Att vara certifierad på Level 3 av IRATA innebär att personen har uppnått den högsta nivån av kompetens och erfarenhet inom Rope Access. En IRATA Level 3-certifierad person har normalt sett genomgått omfattande utbildning, har praktisk erfarenhet av att arbeta på höga höjder med Rope Access och har visat förmågan att hantera komplexa arbetsuppgifter inom området. 

En Level 3-certifiering indikerar vanligtvis att personen har djupgående kunskap om säkerhetsföreskrifter, klättringstekniker, räddningsmetoder och andra avancerade färdigheter. Dessa yrkespersoner är ofta ansvariga för att leda och övervaka arbetslag och kan vara involverade i planering och genomförande av arbetsuppgifter på höga höjder eller svårtillgängliga platser. Certifieringen är ett bevis på hög kompetens och säkerhetssäkerhet inom området för yrkesklättring. 

Rope Access med SafeReach 

SafeReach erbjuder ett brett utbud av specialiserade tjänster inom bygg och fastighet med fokus på industriklättring. Vi täcker olika områden, inklusive montage, fönsterputs och rengöring, målning och rostskydd, fasadrenovering, fogning, samt inspektion och besiktning. Vårt erfarna team av yrkesklättrare utför arbeten på platser som kan vara svåra att nå med traditionella metoder som byggställningar eller skyliftar. Vi strävar efter att säkerställa säkerhet och kvalitet i varje projekt och erbjuder skräddarsydda lösningar för att möta våra kunders unika behov. Med vår expertis och erfarenhet är vi din pålitliga partner för diverse bygg- och fastighetstjänster. 

Bild på Christina, Rope Access tekniker på Safereach