Vi på SafeReach är glada att kunna meddela att världens första vajersystem, certifierat för både arbete via fallskydd och Rope Access, nu finns tillgängligt på den svenska marknaden. Som certifierade installatörer är vi stolta över att kunna erbjuda detta banbrytande system till våra kunder. Detta nya vajersystem sticker ut från mängden med sin unika teknologi och dess många fördelar jämfört med traditionella fallskyddssystem. 

Hur teknologin i det nya fallskyddssystemet skiljer ut sig 

Vårt nya system utmärker sig genom att erbjuda en multifunktionell lösning som kombinerar förankring, absorption, och böjning i en enda enhet. Genom att ersätta de traditionella energiabsorberarna med ett redundanssystem av absorberande förankringar, möjliggörs nya användningsområden, såsom att tillåta Rope Access-klättrare att hänga direkt från systemet – en funktion som traditionella system inte kan erbjuda. Dessutom är systemet ergonomiskt utformat för att vara smidigt att använda, med löpvagnar som glider lätt och effektiviserar arbetet för användarna. 

Fördelar med det nya reparbetes- och fallskyddssystemet 

Det finns flera nyckelfördelar med vårt nya fallskyddssystem som vi tror kommer att göra en betydande skillnad för våra kunder: 

  • Möjlighet för upp till fem personer att vara inbundna i systemet samtidigt, vilket överträffar kapaciteten hos de flesta andra fallskyddssystem på marknaden. 
  • En design som gör det svårare att oavsiktligt koppla ur sig, vilket bidrar till en högre säkerhetsnivå. 
  • Inget behov av att byta ut eller justera komponenter efter att en arbetare har tagit ett fall, vilket sänker underhållskostnaderna och minimerar driftstopp. 
  • Enkel passage för arbetare utan att behöva koppla ur sig, vilket förbättrar smidigheten och effektiviteten i arbetet. 
  • Möjligheten att använda systemet för både fallskydd och reparbete, vilket förenklar och sänker kostnaderna för underhåll och inspektioner. 
  • Färre installationer på tak ökar både estetiken och användningen av utrymmet. 
  • En mer hållbar användning av resurser genom att ha ett enda system som uppfyller flera behov. 

SafeReach installerar det nya fallskyddssystemet i hela Sverige 

Som experter på både reparbete och fallskydd erbjuder vi installation av fasta såväl som tillfälliga fallskyddssystem över hela Sverige. Våra erfarna IRATA-certifierade höghöjdsarbetare behärskar det nya systemet till fullo och är redo att installera det på alla tänkbara platser där fallskydd och ankarpunkter för reparbete behövs, inklusive tak, industrianläggningar, under broar och i gruvor. 

Har du frågor om det nya fallskyddssystemet, önskar en demonstration eller vill ha mer information, tveka inte att kontakta Christina hos oss på SafeReach

Del i ett fast fallskyddssystem som möjliggör smidig passage