På SafeReach värderar vi effektivitet i arbetet högt, något som våra IRATA-certifierade reparbetare ständigt strävar efter. Med stolthet introducerar vi därför ett vajersystem för fallskydd – det första i sitt slag i Sverige. Detta system utmärker sig med flera fördelar jämfört med traditionella fallskydd, inte minst möjligheten att säkert koppla upp till fem arbetare samtidigt. 

Vårt nya vajersystem har snabbt blivit en game-changer på den internationella marknaden för fallskydd, och vi på SafeReach är glada att kunna erbjuda installation av detta system över hela Sverige. 

Hur effektiviteten ökar med fem användare i fallskyddssystemet 

Traditionella fallskyddssystem begränsar ofta arbetslag till endast två inbundna arbetare samtidigt, vilket leder till ineffektivitet och onödig väntetid. Mot bakgrund av den skarpa konkurrensen i dagens industri, bygg- och fastighetsbranscher är effektivitet av yttersta vikt. Ineffektiva arbetsmetoder och säkerhetssystem kan avsevärt öka tidsåtgång och kostnader för projekt. 

Vår marknad välkomnade därför med öppna armar den senaste innovationen inom fallskydd – ett system som inte bara underlättar för våra reparbetare att arbeta säkert men också ökar deras effektivitet betydligt. Till skillnad från traditionella system, som använder energiabsorberare, använder vårt nya system en unik teknologi med redundanta, absorberande förankringar. Detta möjliggör att fem personer samtidigt kan arbeta säkert uppbundna, vilket är en betydande förbättring. 

En av de största fördelarna, som vi på SafeReach uppskattar, är systemets ergonomiska design och användarvänlighet. Dess löpvagnar är utformade för att glida smidigt, vilket bidrar till en ökad effektivitet för användarna. 

Ytterligare fördelar med vårt nya fallskyddssystem 

Det finns flera anledningar till varför vårt nya fallskyddssystem står ut från mängden. Här listar vi några av de fördelar som vi anser vara mest betydelsefulla: 

  • Ökad säkerhet genom en design som gör det svårt att oavsiktligt koppla ur sig från systemet. 
  • Möjlighet för arbetare att smidigt passera varandra utan att behöva koppla ur sig. 
  • Efter ett fall behöver inga komponenter bytas ut eller justeras, vilket minskar underhållskostnaderna och undviker driftstopp. 
  • Systemet är certifierat för både fallskydd och reparbete, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för fastighetsägare. 
  • Färre installationer krävs, vilket inte bara sparar pengar utan också förbättrar takets estetiska utseende och effektiviserar utrymmesutnyttjandet. 
  • Ett mer miljövänligt val då det minskar behovet av flera olika system. 

SafeReach – Din partner för fallskydd i hela Sverige 

Som specialister inom reparbete och fallskydd installerar vi både fasta och tillfälliga skyddssystem över hela landet. Våra kvalificerade IRATA-certifierade höghöjdsarbetare är experter på det nya fallskyddssystemet och kan installera det på alla platser där behov finns. 

För frågor, demonstrationer eller ytterligare information, tveka inte att kontakta oss på SafeReach. 

fast system för fallskydd installerat på ett metalltak