yrkesklättrare


Montage

yrkesklättrare


Fönsterputs & Rengöring

yrkesklättrare


målning & Rostskydd

yreksklättrare


Fasad-
renovering

yrkesklättrare


Montage

yrkesklättrare


Fönsterputs & Rengöring

yrkesklättrare


målning & Rostskydd

yreksklättrare


FASAD-REPARATIONc

yrkesklättring


Fogning

yrkesklättring


Inspektion & Besiktning

Säkerhetsledning


Säkerhets-konsult

Säkerhetsledning


Utbildning

yrkesklättring


Fogning

yrkesklättring


Inspektion & Besiktning

Säkerhetsledning


Säkerhets-konsult

säkerhetsledning


utbildning

Tjänster via Rope Access bygg och fastighet

SafeReach är specialister inom reparbete. Våra Rope Access-klättrare har många års erfarenhet av höghöjdsarbete i bygg- och fastighetsbranschen. Vi erbjuder även fallskyddsutbildning, besiktning av fallskyddsutrustning och konsultuppdrag inom fallskydd och personsäkerhet.

reptekniker i innertak i en fastighet
Yrkesklättrare inspekterar solceller
Hajkrokar som ska genomgå besiktning av fallskyddsutrustning
IMG 8215 2

Reparbetarna på SafeReach har många års erfarenhet av höghöjdsarbete i byggbranschen, i fastighetsbranschen och i industrin. 

Vi erbjuder också fallskyddsutbildning och besiktning av fallskyddsutrustning. Våra kurser är utformade för olika yrkesgrupper inom bygg- och fastighetsbranschen.

Våra experter konsulterar också inom fallskydd och personsäkerhet. Våra yrkesklättrare kan installera fasta eller tillfälliga fallskyddssystem. Vi har även en organisationskonsult som kan utarbeta interna arbetsrutiner inom personsäkerhet.

Vi siktar på att vara Sveriges säkraste och mest välorganiserade partnerföretag inom Rope Access-klättring och fallskydd. Läs mer om vem vi är och våra arbetsmetoder här.

Våra tjänster inom Rope Access-klättring

SafeReach tillhandahåller arbetsklättrare med många års erfarenhet av höghöjdsarbete i bygg- och fastighetsbranschen. Klättrarna på SafeReach har kompetens inom fönsterputs och rengöring, montage, målning och rostskydd. Därtill har vi erfarenhet inom fasadrenovering, fasadputs, fogning, inspektion m.m.

Våra kunder anlitar oss för att utföra hantverksuppgifter på platser som är svåra eller dyra att nå med traditionella åtkomstmetoder (byggställning och skylift). Våra Rope Access-klättrare tar sig lätt till hög höjd på fasader, i innergårdar, i ljusgårdar och i trånga gränder.  

För att garantera en hög kvalité i hantverken vi utför utbildar vi kontinuerligt våra reparbetare och samarbetar med experter inom varje hantverksområde.

IMG_4819 (2)

Våra tjänster inom fallskydd

Experterna på SafeReach erbjuder utbildning inom fallskydd för hantverkare och andra som jobbar på hög höjd. Våra yrkesklättrare är också certifierade att utföra besiktning av fallskyddsutrustning, en tjänst vi har mycket erfarenhet av och som erbjuder våra kunder.

Fallskyddsutbildning

Genomgången fallskyddsutbildning är en nödvändighet för i stort sett alla i byggbranschen, fastighetsbranschen och i industrin idag. SafeReach erbjuder en bredd av olika fallskyddskurser utformade för olika yrkesgrupper.

Under våra utbildningar fokuserar vi på de praktiska bitarna och vi minimerar de teoretiska delarna till att bara omfatta det mest nödvändiga. Vi har valt att lägga upp våra utbildningar på detta sätt då vi tycker att det viktigaste är att deltagarna verkligen greppar de praktiska bitarna, så att de faktiskt kan jobba säkert.

För god inlärning tycker vi på SafeReach att pedagogik är viktig. Därför har experter inom pedagogik varit med och utvecklat vårt kursmaterial.

När våra instruktörer inte håller fallskyddsutbildningar jobbar de som Rope Access-klättrare och utför själva hantverksuppgifter på hög höjd. Därför har de väldigt god förståelse för de praktiska bitarna och att balansera säkerhet med utförandet av själva hantverksuppgifterna.

Lär dig från experterna på SafeReach! 

IMG_7445,5

Besiktning av personlig fallskyddsutrustning

I Sverige ska all personlig fallskyddsutrustning besiktigas årligen av en kompetent person, enligt Arbetsmiljöverket.

De certifierade inspektörerna på SafeReach utför besiktning av fallskyddsutrustning åt våra kunder, och vi ombestyr all administration runt omkring. På så vis kan våra kunder fokusera på sin kärnverksamhet.

Våra kunder lämnar, skickar eller får sin personliga fallskyddsutrustning upphämtad av oss. När besiktningen är färdig får de alla besiktningsdokument som Arbetsmiljöverket kräver. Om någon del av fallskyddsutrustningen behöver bytas ut kan vi hjälpa till att hitta ersättningsprodukter.

SafeReach håller också koll på besiktningsintervallerna för varje enskild kund. Vi informerar när det är dags för nästa besiktning.

Hajkrokar och annat som ska genomgå besiktning av fallskyddsutrustning

Våra tjänster inom konsultation i personsäkerhet

Vi erbjuder konsulter inom person-säkerhet

SafeReach erbjuder konsultation i frågor som rör personsäkerhet och hjälper till med allt inom detta område, från a till ö.

Våra yrkesklättrare kan installera fasta eller tillfälliga fallskyddssystem som lätt monteras ned efter utfört arbete. De tillfälliga fallskydden lämnar inga märken eller spår efter sig. På vårt lager i Stockholm har vi en uppsjö av special-utrustning för tillfälliga installationer av fallskydd.

Våra skickliga Rope Access-klättrare arbetar i rep dagligen och har ackumulerat mycket kunskap inom detta område. Därför kan vi effektivt skräddarsy tillfälliga fallskyddslösningar utefter varje enskild arbetsplats och behoven där. 

Organisationskonsulterna på SafeReach erbjuder också konsultation vad gäller de administrativa bitarna kring personsäkerhet. Vi kan exempelvis utforma riskanalyser anpassade för varje specifik kund. Vi kan också utforma och implementera system för internkontroller och utarbeta krishanteringsplaner.

IMG_4815, 3

Vi har stor vana inom byggbranschen

I dagens byggbransch är det mycket runt omkring själva hantverkstjänsterna som måste ordnas. Vi på SafeReach kan de olika kraven och är vana vid administrationen som behövs. Vi är också vana vid att arbeta med, och anpassa oss till, andra arbetslag.  

Yrkesklättrarna på SafeReach har de utbildningar och certifikat som krävs i svensk byggbransch och vi är vana vid administrationen som krävs.

Vi på SafeReach tycker också att ett välorganiserat arbetssätt gör vårt arbete säkrare och effektivare, så vi har bland annat tagit fram genomarbetade interna arbetsrutiner för riskanalys, dokumentation, evakuering och planering. Läs mer om hur vi på SafeReach jobbar här.

Något som utmärker dagens byggbransch är att det finns många olika arbetslag på arbetsplatserna, ofta är de från olika länder och som talar olika språk. I den miljön är kommunikation, hänsyn och samarbete extra viktig och något som vi på SafeReach har stor vana av.    

fot på taket över svensk byggarbetsplats

Vad våra kunder säger

SafeReach utförde fönsterputsen på våning 10-14 snabbt och effektivt. Vi kommer definitivt anlita dem igen.

– Adib Kakar, Platschef Veidekke Sverige

Vi på NCE jobbar ofta i krävande miljöer. Därför är säkerhet prio nummer ett för oss när vi planerar våra jobb. Eftersom SafeReach har samma höga säkerhetsfokus tar vi alltid hjälp av dem.

– Dan Björkskog, VD NCE Finland

Klättrarna från SafeReach kom ut och löste vår lilla kris redan dagen efter vi ringde. Allt pappersarbete var på plats och säkerheten i topp. Därför rekommenderar vi SafeReach.

– Per Gustafsson, Underhållsingenjör Stockholm Exergi

Projektledaren på SafeReach löste de utmaningar som dök upp under arbetets gång. Därför vi kunde fokusera på annat.

– Håkan Forsell, VD Byggmontage Forsell AB