Sanering och underhåll via industriklättring med SafeReach​

Varje år utför SafeReach’s industriklättrare många jobb inom sanering och underhåll via klätterteknik i industrin. Våra reparbetare är vana vid industrimiljöer som är extra utmanande och riskfylld. Det är naturligt för oss att samarbeta med andra arbetslag och vi använder innovativa metoder för att leverera bästa möjliga service till våra kunder.
Sanering via Rope Access

Stor vana av sanering och underhåll i industrin

När sanering och underhåll ska utföras i industrin efterfrågas ofta industriklättrare från SafeReach. Genom att använda rep och klätterteknik kan våra reptekniker komma åt på platser som andra har svårt att nå.

Det finns många svåråtkomliga platser i industrin, till exempel i rökgaskanaler, tankar, pannor och industriskorstenar. Våra industriklättrare tar sig lätt till dessa platser för att utföra arbetet. Man ser ofta våra reparbetare på utsidan av industriskorstenar, högt upp på industristrukturer och inne i industritankar och pannor.

När situationen kräver arbetar våra industriklättrare även med maskiner, t.ex. bilningsmaskiner, samtidigt som de hänger i rep.

En reparbetare iklädd vit skyddsdräkt och gasmask redo för att sanera på en industri

Vi kan industrimiljö och dess speciella utmaningar

I industrimiljöer är det mycket runt omkring själva saneringen eller underhållsjobbet som måste göras. Vi på SafeReach är vana vid den administration som många industriföretag kräver. Vi är också vana att ordna med belysning och el-tillgång, utföra komplexa räddningsplaner och att hålla kunderna informerad genom hela arbetet.

Arbetsmiljön i industrin är ofta utmanande då skadliga ämnen kan finnas i luften, till exempel i förbränningspannor och rökgasledare. SafeReach’s industriklättrare har lång erfarenhet av att jobba i denna typ av miljö. Därför arbetar våra reptekniker effektivt med den extra skyddsutrustning som ofta krävs, exempelvis skyddsdräkter och olika sorters skyddsmasker.

Det är inte bara våra industriklättrare som har anpassat sitt arbetssätt utefter förutsättningarna i industrin. Den administrativa personalen och projektledarna på SafeReach har också etablerat interna rutiner för att parera för de extra risker som finns i industrimiljö. Vi är också noggranna med att koordinera vårt arbete med våra kunder och följa deras arbetsmiljöföreskrifter.  

Vi är passionerade över innovation och förbättring

SafeReach vill driva utvecklingen framåt i branschen för industriklättrare. För att leverera bättre och mer effektiva lösningar till våra kunder förbättrar vi kontinuerligt vårt arbetssätt och våra interna rutiner.

Vi lägger stor vikt vid att hålla oss uppdaterade om vilka rengöringsprodukter, maskiner och metoder som finns tillgängliga på marknaden. Detta gör vi genom att gå på mässor, exempelvis Clean & Facility, som är svenska städbranschens mötesplats där utställare visar upp det senaste inom städning och rengöring.

Som exempel på vårt sätt att jobba innovativt kan nämnas att vi på SafeReach har erfarenhet av att jobba med ultrarent vatten. Att rengöra med ultrarent vatten är en metod som gör rengöringsarbetet effektivare i vissa situationer. Ett annat exempel är att vi erbjuder att filma och live-streama vad våra industriklättrare ser när de utför sanerings- och underhållsarbeten på svåråtkomliga platser i industrin.

Vi på SafeReach tycker att ett välorganiserat arbetssätt gör vårt arbete säkrare och effektivare, speciellt i industrin där miljön är komplex och ofta extra farlig. Läs mer om hur vi på SafeReach jobbar här.

Rope Access tekniker från Safereach sågar av rör med vinkelslip

Vi har stor vana av att samarbeta med olika arbetslag i industrin

 I industrin är det ofta flera olika arbetslag som jobbar i samma lokaler och områden. De olika arbetslagen har olika kompetenser, kunskaper, arbetsuppgifter och ansvar. SafeReach’s industriklättrare har stor vana av att samarbeta och anpassa sitt arbete utefter andra arbetslag.

Vi använder IT-utrustning som möjliggör att andra arbetslag kan se vad våra industriklättrare ser i realtid när de klättrar. Om det i en industritank t.ex. föreligger ett problem relaterat till bristfällig svetsning kan experter från svetsarnas arbetslag följa vad industriklättrarna ser och guida dem i realtid. Svetsarna kan exempelvis be att klättrarna inspekterar och tar prover på platser som de anser extra viktiga.  

Fallskyddsarbetare i industrin

Våra industriklättrare erbjuder andra tjänster inom underhåll

Förutom sanering utför våra industriklättrare många andra typer av underhållsarbeten, till exempel fogning. Vi utför även målning och rostskydd i industrin som vi har skrivit mer om här. Vi har även stor vana av betong-reparation, både i industrin och i bygg- och fastighetsbranschen. Mer om våra tjänster inom betongreparation i industrin här.

Det är ofta fördelaktigt att kombinera sanerings- och underhållsarbeten med inspektion. SafeReach’s industriklättrare har stor vana av att inspektera och dokumentera strukturer och installationer i industrin. I dokumentationssyfte kan vi ta prover och bilder. Vi har även möjlighet att live-streama inspektionen via video-länk.

Om våra kunders personal behöver genomgå fallskyddsutbildning eller besiktiga sin fallskyddsutrustning kan vi på SafeReach hjälpa till med det. Vi kan även agera säkerhetsledare vid industristopp och konsultera i andra frågor rörande fallskydd och personsäkerhet.

Höghöjdsarbetare utför broinspektion

Låt oss räkna på ditt projekt!

När ska projektet utföras?

Vad våra kunder säger

SafeReach utförde fönsterputsen på våning 10-14 snabbt och effektivt. Vi kommer definitivt anlita dem igen.

– Adib Kakar, Platschef Veidekke Sverige

Vi på NCE jobbar ofta i krävande miljöer. Därför är säkerhet prio nummer ett för oss när vi planerar våra jobb. Eftersom SafeReach har samma höga säkerhetsfokus tar vi alltid hjälp av dem.

– Dan Björkskog, VD NCE Finland

Klättrarna från SafeReach kom ut och löste vår lilla kris redan dagen efter vi ringde. Allt pappersarbete var på plats och säkerheten i topp. Därför rekommenderar vi SafeReach.

– Per Gustafsson, Underhållsingenjör Stockholm Exergi

Projektledaren på SafeReach löste de utmaningar som dök upp under arbetets gång. Därför vi kunde fokusera på annat.

– Håkan Forsell, VD Byggmontage Forsell AB